BORGHESI UNIVERSITY CAMPUS VICENZA

Educational refurbishing

The restoration and the transformation of the old barracks Borghesi into the headquarters of a university campus is a workout in architectural efficiency conceived to grant high living standards within an exact financial budget. Rapid and low definition regeneration strategies have been developed and applied in this project and, thanks to them, the educational and common spaces are built and refurbished with very low environmental and financial impacts. The spaces are, with standard finishes and industrial materials, flowing and comfortable to stimulate the circulation of knowledge and the exchange of opinions. The building of the new volumes was designed to be developed step by step, in order to conform to the future growth of the academic population.

Client
Provincia di Vicenza
Year
2009
Status
Concept
Size
5000 sqm

Schizzi e schemi

Tavole di progetto